Brandwerende afdichtingen

Rook- en brandscheidingen zijn van groot belang om te voorkomen dat een brand zich van de ene naar de andere ruimte uitbreidt, en om verspreiding van giftige en brandbare (rook)gassen te voorkomen. Door compartimentering wordt een brand beter beheersbaar. Hierdoor krijgen personen die zich in het gebouw bevinden meer tijd en mogelijkheden om te vluchten en wordt de ontwikkeling van een brand voor een bepaalde tijd vertraagd doordat deze minder snel kan overslaan naar andere delen van het gebouw. Door de doorvoeren brandwerend af te dichten, zorgt u ervoor dat verspreiding van rookgassen voorkomen of vertraagd worden!

Het is van levensbelang om brandscheidingen en brandwerende afdichtingen zorgvuldig te laten aanbrengen en daarna goed te laten controleren. Openingen kunnen er voor zorgen dat de genoemde giftige en brandbare (rook)gassen zich alsnog verspreiden naar vluchtwegen of andere gebouwdelen. Vaak worden openingen gemaakt t.b.v. doorvoer van kabels, (kunststof)leidingen of ventilatiekanalen.Toch kunnen er ook onaangename situaties voor u ontstaan wanneer er geen zichtbare openingen zijn. Installatieonderdelen kunnen namelijk smelten, vervormen of verbranden waardoor er alsnog een opening ontstaat. De gevolgen kunnen groot zijn. Een extra reden om al vooraf de juiste maatregelen te nemen. Groen & Remmerswaal BV helpt u graag bij het inventariseren en implementeren van deze maatregelen.

Groen & Remmerswaal BV levert en monteert complete systemen voor het brandwerend afdichten van leiding-, luchtkanaal- en kabelgootsystemen of combinaties hiervan. Wij zien elk project als maatwerk, die wij zorgvuldig en volgens de gestelde eisen en wensen voor u realiseren. Zo zijn er beproefde oplossingen beschikbaar voor diverse soorten ondergronden (bijvoorbeeld door wand, vloer en lichte scheidingswand) en doorvoeren (kabels, metalen leidingen, kunststof leidingen en ventilatiekanalen).

Hieronder een greep uit onze projecten: